رکوردهای جالب تیمهای ایرانی در آسیا
رکوردهای جالب تیمهای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا به این شرح است :
تنها مربی ایرانی در دو فینال آسیا/رکورد جالب توجه منصور ابراهیم زاده
ابراهیم زاده را باید تنها مربی ایرانی دانست که دو فینال لیگ قهرمانان آسیا را در کمتر از سه سال تجربه می کند.
منصور ابراهیم زاده سرمربی تیم فوتبال ذوب آهن نام خود را درکتاب رکوردهای ورزشی ایران به ثبت رساند. این مربی اصفهانی تنها مربی ایرانی است که تا به امروز موفق شده دو فینال لیگ قهرمانان آسیا را تجربه کند. او در سال 2007 به عنوان دستیار لوکا بوناچیچ در سپاهان بود که به فینال لیگ قهرمانان راه یافت و فصل گذشته نیز در سمت سرمربیگری ذوب آهن مجوز حضور در فینال را دریافت کرد.
على پروین: در بین مربیان ایرانى ، على پروین با 37 بار حضور به عنوان سرمربى در رقابت هاى باشگاهى آسیایى رکورددار است. پروین در 18 بازى جام در جام و 19 بازى جام باشگاه ها به عنوان سرمربى پرسپولیس، این تیم را هدایت کرده و یک قهرمانى و یک نایب قهرمانى جام در جام آسیا را در کارنامه دارد.
منصور پورحیدرى: تنها فوتبالیست ایرانى که هم به عنوان بازیکن و هم به عنوان مربى جام قهرمانى باشگاه هاى آسیا را فتح کرده است. پورحیدرى در سال 1349 و در سن 25 سالگى به عنوان بازیکن با تیم تاج سابق در تهران قهرمانى آسیا را به دست آورد و در سال 1370
هم در سن 46 سالگى به عنوان سرمربى استقلال در داکار بنگلادش این تیم را قهرمان آسیا کرد.
محمد احمدزاده:گلزن سابق ملوان در مسابقات جام باشگاه هاى آسیا در سال 1986 با به ثمر رساندن 9 گل در یک بازى رکورددار شد. احمدزاده در پیروزى 12- صفر ملوان مقابل ویکتورى مالدیو به تنهایى 9 گل تیمش را به ثمر رساند که یک رکورد تاریخى در فوتبال ایران است.
ناصر حجازى: تنها مربى ایرانى است که با یک تیم خارجى سابقه حضور در رقابت هاى باشگاه هاى آسیا را دارد. حجازى در فصل 88-89 و 899-90 با تیم محمدان بنگلادش در جام باشگاه هاى آسیا حضور یافته است. او با همین تیم بنگلادشى موفق به حذف پرسپولیس از رقابت هاى آسیایى شد.
غلام وفاخواه: ملى پوش سابق ایران براى هر دو تیم پرسپولیس و استقلال در جام باشگاه هاى آسیا گلزنى کرده است، در حالى که در هر دو تیم به عنوان بازیکن کمکى بازى کرده است. وفاخواه در سال 47 با پرسپولیس در جام باشگاه هاى آسیا 5 گل زد و در سال 499 نیز یک گل براى استقلال به ثمر رساند. وفاخواه همچنین اولین بازیکن ایرانى است که در یک بازى جام باشگاه هاى آسیا هتتریک کرده است. ضمن آنکه او زننده اولین گل ایرانى در تاریخ مسابقات باشگاه هاى آسیاست.
برترین گلزنان ایرانی در مسابقات باشگاههای آسیا :
1- فرهاد مجیدی (13 گل- استقلال و العین)
2- فرشاد پیوس (11 گل- پرسپولیس)
3- محمود کریمی (11 گل- سپاهان)
4- محمد احمدزاده (10 گل- ملوان)
5- مهدی سید صالحی (9 گل- سپاهان)
6- علی کریمی (8 گل – پرسپولیس و الاهلی)
7 – صمد مرفاوی (8 گل- استقلال)
حمید استیلى: رکورددار بیشترین بازى یک بازیکن ایرانى در رقابت هاى باشگاهى متعلق به حمید استیلى است. استیلى 32 بار با پرسپولیس، 4 بار با بهمن و 2 بار نیز با تیم گیلانک سنگاپور در رقابت هاى آسیایى به میدان رفته و از این لحاظ رکورددار است.
سیروس نعمتى نژاد و رسول خطیبى: این دو بازیکن با پیراهن 3 تیم مختلف در رقابت هاى آسیایى موفق به گلزنى شده و از این حیث رکورددار هستند.
نعمتى نژاد با تیم هاى جنوب اهواز، استقلال تهران و برق شیراز در جام در جام آسیا موفق به گلزنى شده و خطیبى نیز با تیم هاى استقلال و سپاهان در لیگ قهرمانان آسیا و با پاس در جام در جام آسیا گلزنى کرده است.
محمود خوردبین و فریدون معینى:محمود خوردبین و فریدون معینى تنها بازیکنان تاریخ پرسپولیس هستند که با تیم استقلال قهرمانى در جام باشگاه هاى آسیا را تجربه کرده اند! خوردبین و معینى در سال 49 به عنوان بازیکن کمکى همراه تیم استقلال در تهران قهرمان آسیا شدند. این دو بازیکن سرخپوش به انتخاب رایکوف در تیم استقلال به میدان رفتند.
کاپیتان هاى قهرمان آسیا
على جبارى: به عنوان کاپیتان تیم استقلال در سال 49 در تهران جام قهرمانى سومین دوره جام باشگاه هاى آسیا را بالاى سر برد.
شاهین بیانى: در سال 1370 و در سن 30 سالگى دومین جام قهرمانى استقلال در باشگاه هاى آسیا را از مقامات کنفدراسیون فوتبال آسیا در داکار دریافت کرد.
محمد پنجعلى: در مهرماه 1371 با تیم پرسپولیس اولین جام در جام آسیا را فتح کرد و نام خود را در تاریخ ثبت کرد.
علیرضا حکیم زاده: کاپیتان اردبیلى تیم پاس در زمستان 1371 با تیم پاس در منامه جام قهرمانى باشگاه هاى آسیا را به دست آورد.
رکوردداران بازى
1- حمید استیلى (38 بازى با پرسپولیس، بهمن و گیلانک)
2- بهروز رهبرى فرد(32 بازى با پرسپولیس)
3- محمد نوازى(32 بازى با استقلال و صبا)
4 – محمود فکرى (31 بازى با استقلال)
رکوردهاى برد و باخت
بهترین پیروزى: ملوان انزلى 12- صفر ویکتورى مالدیو 1986
بدترین شکست: شاهین اهواز صفر – 5 الرشید عراق 1988